Om Svensk form

Arrangörer av Formrundan är Svensk Form Värmland som startade 2016. Vi är regionförening till Svensk Form som är en ideell oberoende medlemsförening som arbetar för att stimulera form-, design- och arkitekturutvecklingen i Sverige och att främja svensk design internationellt. Vi verkar som en kunskapsplattform, förmedlare och opinionsbildare inom formområdet. Vi arbetar med ett brett designbegrepp som innefattar formgivning av produkter, tjänster, miljöer och processer. Alltifrån konsthantverk och mode till industridesign och tjänstedesign. Vi tror att design och designkomptens är en viktiga nycklar till att förändra samhället i en mer hållbar riktning.

Världens äldsta designorganisation

Svensk Form har lång erfarenhet av att driva designfrågan: organisationen grundades redan 1845 som Svenska Slöjdföreningen. Vi är en rikstäckande ideell medlemdföreningen som i dag har 14 ideella regionalföreningar och en moderförenig. Vi riktar oss till företag och yrkesverksamma inom form, design och arkitektur samt privatpersoner. Som medlem i föreningen får du vara med och driva på designfrågan, men också vara med i alla aktiviteter som ordnas över landet, samt ta del av en mängd medlemsförmåner, bland annat tidningen Form. Mer information: www.svenskform.se

Svensk Form Värmland

Svensk Form Värmland ordnar aktiviteter som seminarier, utställningar, workshops och nätverksträffar runt om i Värmland. Under hösten kommer vi fortsätta med våra ha pecha kuchas, i Karlstad, Arvika och Sunne. De senaste åren har vi bland annat haft ett antal seminarier om Gestaltad livsmiljö och vad design kan spela för roll som utvecklingskraft, på Värmlands museum i Karlstad. Under Formrundan (1 september kl 9-12) ordnar vi ett seminarium om barns och ungas involvering i samhällsutvecklingen. Anmälan till: